<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=119012332130366&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vastuullisuus ja läpinäkyvyys Evlin ytimessä

Vastuullisuuden rooli on jatkuvan muutoksen alla ESG-sijoittamisen kasvaessa. Monet sanovat tekevänsä sitä, mutta mistä tiedät, onko se totta. Milloin vastuullisuudella on erityisesti merkitystä, ja mitä oppeja voidaan jakaa niille, jotka ovat muutoksen alussa?

Vastuullisuuden on oltava yrityksen toiminnan ytimessä.

Yli 20 vuotta vastuullista sijoittamista

• ESG integroitiin Evlin sijoituksiin 90-luvulla

• UN PRI- periaatteiden allekirjoittaja vuodesta 2010

• Rahastojen julkiset ESG-raportit vuodesta 2017

Evlin työntekijöitä ja luonnonkuvia yhdistettynä kuvakollaasiin.

"ESG tulisi integroida salkunhoitajien, analyytikkojen ja yrityksen kaikkien ihmisten päivittäiseen työhön – Ei erilliseen tai ulkoistettuun tiimiin."

- Maunu Lehtimäki, Toimitusjohtaja

Evlin toimitusjohtaja keskittyy tuloksiin mieluummin kuin lupauksiin

Vastuullisuus on osa yrityskulttuuriamme. Evli on tehnyt paljon vastuullisuuden saralla, mutta ennen sen tiedottamista laajalle yleisölle halusimme varmistaa, että kaikki on kohdillaan. Emme halua johtaa asiakkaitamme harhaan siinä, mitä teemme - ja miten teemme.

Lue lisää

Mitä vastuullisuus on?

Onko vastuullisuus kestävää tulevaisuutta ja eettisten työympäristöjen luomista, vai onko se asiakkaiden edun varmistamista ja mahdollisimman kattavan tiedon tarjoamista asiakkaiden päätöksenteon tueksi? Ehkä se tarkoittaa sellaista toimintaa, josta voimme olla ylpeitä myös tulevaisuudessa.

Kysyimme evliläisiltä, mitä vastuullisuus heille merkitsee.

Salkunhoitajan tärkein tehtävä on kasvattaa asiakkaan varallisuutta

Ajattelemme Evlissä, että vastuullisen sijoittamisen ja ESG:n täytyy olla yrityksen toiminnan ytimessä. Uskomme tieteeseen, ja ellei hiilidioksidipäästöjen määrässä tapahdu dramaattista vähenemistä, monien alojen toimintaympäristö muuttuu elinkelvottomaksi. Tämä vaikuttaa vakavasti moniin yrityksiin ympäri maailmaa. 

Lue lisää

Vastuullisen sijoittamisen rooli tarkastelussa - Kuuntele Evli Podcastin uudet jaksot

Evli Podcastin kolmannessa sarjassa tutustutaan ESG:n ja vastuullisen sijoittamisen kehittyvään rooliin varainhoitoalalla. Keskustelemme läpinäkyvyyden ja avoimuuden tärkeydestä ESG:n toteutuksessa ja raportoinnissa. Kuuntele!

1. Jakso: Vastuullisen sijoittamisen ja ESG:n kehittyvä rooli

Mikä on viherpesun ja johdonmukaisen ESG-strategian ero? Evlin vastuullisen sijoittamisen johtaja Ouli Helenius ja insituutioasiakkaista vastaava Kim Pessala avaavat aihetta Petter von Bonsdorfin kanssa.

2. Jakso: Rajaavatko vastuullinen sijoittaminen ja ESG sijoitusten elintilaa?

Petter von Bonsdorff saa vieraakseen seniorisalkunhoitaja Tomas Hildebrandtin ja pohjoismaisista osakkeista vastaavan Janne Kujalan. Kolmikko pohtii syvällisemmin Evlin ESG-strategian implementointia ja keskustelee siitä, miten ESG-strategiat voivat tarjota sijoittajille mahdollisuuksia ilman rajoittavia vaikutuksia tuloksiin.

3. Jakso: Perspektiiviä ulkopuolelta

Viimeisessä jaksossa seuraamme liittyy Philip Kalus, Accelerando Intelligencen perustaja ja toimitusjohtaja. Hänellä on melkein 30 vuoden kokemus varainhoitoalalta, ja hän avaa meille ESG-raporttien laatimisen mittareita ja menetelmiä.

"Kun aloitin Evlissa noin viisi vuotta sitten vastuullisen sijoittamisen koordinaattorina, istuin salkunhoitajien kanssa alas keskustelemaan vastuullisesta sijoittamisesta ja ESG-periaatteiden toteuttamisesta. Kävi ilmi, että salkunhoitajat olivat tehneet vastuullista sijoittamista jo vuosikymmenten ajan."

- Outi Helenius, Vastuullisen sijoittamisen johtaja

Lisätietoja

Ota yhteyttä

Yhteydenottopyyntö