Sääntömuutoksia Evli Emerging Frontier ja Evli Q7 -rahastoissa

Evli-Rahastoyhtiö Oy:n (”Evli”) hallitus on päättänyt muuttaa hallinnoimiensa Sijoitusrahasto Evli Emerging Frontier ja Erikoissijoitusrahasto Evli Q7 (jäljempänä kumpikin erikseen ”Rahasto” tai yhdessä ”Rahastot”) sääntöjä. Sääntömuutokset koskevat rahastojen veloittamaa tuottosidonnaisen palkkion laskentatapaa. Alla tarkemmin kuvattava sääntömuutos tulee voimaan 29.4.2024.

Tuottosidonnaisen palkkion laskentamallia yksinkertaistetaan verrattuna nykyiseen laskentamalliin. Edelleen nykyisten sääntöjen mukaisesti rahasto-osuussarjan arvon tulee ylittää korkein historiallinen arvonsa ja rahasto-osuussarjan tuoton tulee ylittää kynnystuotto tai vertailuindeksin mukainen tuotto. Uuden laskentamallin mukaisesti rahasto-osuussarjan tuoton tulee ylittää kynnystuotto tai vertailuindeksin mukainen tuotto viimeisen 24 kuukauden ajalta.

Mikäli edellä mainitut molemmat ehdot täyttyvät, lasketaan jatkossa vain yksi tuottoluku: arvonlaskentapäivän rahasto-osuussarjan arvon ja historiallisen korkeimman arvon välinen tuotto. Tuottosidonnaisen palkkion enimmäismäärä edellä määritetystä tuottoluvusta on ilmoitettu rahaston säännöissä. 

Lisätietoja tuottosidonnaisesta palkkioista ja esimerkkejä sen soveltamisesta on saatavilla rahastoesitteestä, kun edellä kuvattu säätömuutos tulee voimaan. 

Finanssivalvonta on vahvistanut edellä kuvatun sijoitusrahaston sääntömuutoksen 28.2.2024. Muutetut rahastojen säännöt tulevat voimaan 29.4.2024 ja koskevat kaikkia osuudenomistajia. Sääntömuutokset eivät vaadi osuudenomistajilta toimenpiteitä. 

Evlin rahastojen päivitetyt säännöt ovat saatavilla 26.3.2024 mennessä osoitteesta www.evli.com/rahastosaannot ja Sijoittajapalvelustamme. Sijoittajapalvelumme vastaa mielellään kysymyksiinne muutetuista säännöistä ja rahastosijoittamisesta puhelimitse (09) 4766 9701 tai sähköpostitse info@evli.com arkipäivisin kello 9.30-16.30 (Suomen aikaa, CET+1)


EVLI-RAHASTOYHTIÖ OY