Usein kysyttyä

Alta löydät vastauksia yksityishenkilöiden asiakassuhdetta koskeviin yleisimpiin kysymyksiin.  Jos edustat yhtiötä, ota yhteys Sijoittajapalveluumme.

Miten saan My Evli -tunnukset käyttööni?

Kadonneet tunnukset

Hae uudet tunnukset tunnistautumalla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi (esim. Nordea).

Hae My Evli -tunnukset

Mikä on puhelintunniste?

Puhelintunniste on nelinumeroinen tunnusluku, jota tarvitset puhelinasioinnissa Sijoittajapalvelun kanssa. Saat puhelintunnisteen asiakkuuden avauksen yhteydessä ja näet sen My Evlin kohdasta Omat tiedot > Asetukset.

Miten päivitän yhteystietoni?

Voit päivittää yhteystietosi seuraavilla tavoilla:

  1. My Evlissä kohdassa Omat tiedot Omat tiedot > Yhteystiedot.
  2. Kirjaudu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi (esim. Nordea) ja päivitä yhteystietosi. Kirjaudu

Miksi Sijoittajatiedot pitää päivittää 2 vuoden välein?

Evlillä on velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakas, selvittää asiakkaan varojen alkuperä ja käytön tarkoitus sekä hankkia riittävät tiedot asiakkaan sijoituskokemuksesta ja -tietämyksestä. Tarvittaessa asiakkaalta pyydetään lisätietoja tai tarkistetaan tietojen ajantasaisuus. Tiedot tulee tarkistaa ja päivittää 2 vuoden välein.

Päivitä tiedot My Evlissä kohdassa Omat tiedot & raportit > Sijoittajatiedot.

Tarvitsen raportin, mistä löydän sen?

Arvopaperiomistusten säilytysraportit, rahasto-osuusraportit, tapahtumatositteet ja tiliotteet löytyvät kootusti My Evlin Varallisuus > Raportit -osiosta. Raportteja säilytetään My Evlissä vähintään 5 vuotta. Niitä voi myös tulostaa tai tallentaa.

Evli ei lähetä raportteja postitse.

Miten vaihdan ulkoisen pankkitilini (vastatilini)?

Vastatilin päivitys onnistuu My Evlissä kohdassa Omat tiedot > Tilit.

Haluan avata arvo-osuustilin, miten toimin?

Uusi asiakas

Jos et ole vielä Evlin asiakas, avaa asiakkuus tunnistautumalla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja valitse palvelutasoksi Kaupankäyntipalvelu. Avaa asiakkuus

Nykyinen asiakas

Kirjaudu My Evliin ja avaa arvo-osuustili kohdasta Omat tiedot > Tilit. Valitse kohta Avaa kaupankäynti ja seuraa ohjeita.

Haluan sijoittaa kuukausittain rahastoon, miten toimin?

Uusi asiakas

Jos et ole vielä asiakas, valitse rahasto (linkki Rahastojen etusivulle) johon haluat säästää kuukausittain. Rahaston esittelysivulta klikkaa kohtaa Sijoita. Tunnistamme sinut henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Nykyinen asiakas

Valitse sopiva rahasto My Evlissä kohdasta Sijoittaminen > Rahastot.  Rahaston esittelysivulta voit tehdä säästösopimuksen. Olemassa olevat rahastosäästösopimukset näet kohdasta Sijoittaminen.

Etkö löytänyt vastausta? Kerro meille kysymyksesi, korjaamme asian.

Ota yhteyttä