Saavutettavuusselosteet Evlin digitaalisille palveluille

Tälle sivulle on koottu yleistä tietoa Evlin digitaalisten palveluiden saavutettavuudesta, sisältäen tavoitteena olevat saavutettavuuden tasot, saavutettavuusselosteet ja yhteystiedot palautteen annolle.

Evlissä pyrimme jatkuvasti parantamaan asiakaskokemusta ja tarjomaan saavutettavuusstandardeja vastaavia digitaalisia palveluita. Tavoitteemme on, että kaikki palvelumme ovat saavutettavissa yhdenvertaisesti huolimatta asiakkaidemme käytössä olevasta laitteesta, erityistarpeista tai tilanteesta.

Evli kuuntelee asiakkaiden palautetta ja hyödyntää erilaisia saavutettavuuden hallintakeinoja taatakseen palveluidensa saavutettavuuden. Viimeisin digitaalisten palveluiden auditointi ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta toteutettiin vuoden 2020 jälkipuoliskolla. Saavutettavuuden parannustyö jatkuu edelleen ja korjaamme tällä hetkellä tunnettuja ongelmia.

Tavoitteena olevat saavutettavuuden tasot

Tavoitteemme on täyttää voimassa olevan lainsäädännön kannalta olennaiset tekniset standardit.

 • Standardi EN 301 549 (englanniksi) erityisesti mobiilisovelluksille ja yleisesti verkkopalveluille.
 • Suositus WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines, englanniksi), taso AA erityisesti verkkopalveluille.

Luettelo selosteista

Selosteet ovat saatavilla seuraaville palveluille, jotka tunnistat niiden verkko-osoitteen tai jakelukanavan perusteella:

 1. evli.com verkkosivu mukaan lukien Evli Digital -varainhoitopalvelu 
 2. My Evli -verkkopalvelu (https://m2.evli.com) ja My Evli mobiilisovellukset (iOS ja Android versiot)

Nykyiselle Evli Android -sovellukselle ei ole laadittu omaa selostetta, sillä se korvataan vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana uudella My Evli -sovelluksella. Vanha sovellus ei ole käytettävissä tämän jälkeen.

Anna palautetta saavutettavuudesta

Mikäli kohtaat saavutettavuusongelmia käyttäessäsi Evlin digitaalisia palveluita, annathan tästä meille palautetta. Evlin verkkosivujen ja sovellusten korjaaminen on meille tärkeää.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Voit antaa palautetta myös:

 • Postitse: Evli Oyj, Markkinointi ja viestintä (saavutettavuus), Aleksanterinkatu 19 A, 00101 Helsinki
  tai
 • Sähköpostilla: communications@evli.com

Pyrimme vastaamaan viestiisi seitsemän työpäivän sisällä.

Valvova viranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö.

Saavutettavuusselosteet

www.evli.com saavutettavuusseloste
Show content

Tämä seloste on julkaistu ensimmäisen kerran 21.12.2020 ja päivitetty viimeksi 31.12.2020.

Tämä seloste koskee verkkopalveluita osoitteessa https://www.evli.com sekä Evli Digital varainhoitopalvelua osoitteessa https://content.evli.com/vp2/evlidigital.

Nimellinen saavutettavuusvaatimusten mukaisuus

Tällä hetkellä suurin osa sivustosta vastaa vaatimuksia, mutta osa sisällöstä ei ole täysin vaatimusten mukaista.

Tunnetut saavutettavuusongelmat

Sivustolla voi edelleen ilmetä ongelmia. Alla on lista tunnetuista ongelmista. Ole ystävällisesti meihin yhteydessä, mikäli havaitsen mainitsemattoman ongelman.
Mikäli tarvitset apua jonkin saavutettavuusongelman vuoksi, ota yhteyttä sijoittajapalveluumme puhelimitse: +358 9 4766 9701, ma-pe klo 9.30-16.30 välisenä aikana.

Rahastosivuilla on ei-saavutettavia tietoja

Päivitämme rahastosivujamme vuoden 2021 aikana. Muutosten yhteydessä rahastojen tiedoista tehdään saavutettavampia ja tiedon esitystapaa selkeytetään. Muutoksen yhteydessä myös rahastokohtaiset PDF-tiedostot uudistetaan saavutettavuusvaatimukset huomioiden.

Jotkin PDF-tiedostot eivät ole saavutettavia

Jotkin ladattavat PDF:t (kuten osa Evlin osavuosikatsauksista, rahastojen avaintietoesitteet ja tietosivut sekä ESG-raportit) eivät ole täysin saavutettavia. Korjaamme tilannetta. Tavoitteenamme on, että kaikki 23.9.2018 jälkeen julkaistut PDF:t tulevat olemaan saavutettavia vuoden 2021 aikana. Tätä selostetta päivitetään vastaamaan saavutettavuuden tilaa, kun ongelmat on korjattu tai havaittu kohtuuttomiksi rasitteiksi.

Evli Digital -varainhoitopalvelu

Evli Digital -varainhoitopalvelussa on toistaiseksi joitakin saavutettavuushaasteita:

 • Navigointi näppäimistöllä 
  Palvelu ei ole kaikilta osin käytettävä pelkän näppäimistön avulla.
 • Ruudunlukijan toiminta
  Ruudunlukijaohjelmaa käyttäen ei ole mahdollista päästä kiinni kaikkeen sisältöön mm. puuttuvien navigaatiovihjeiden takia.
 • Vaikeasti luettava teksti
  Tekstin lukeminen voi olla vaikeaa tekstin ja taustan vajavaisen kontrastin takia.

Evli Digital -varainhoitopalvelun ongelmia korjataan vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla.

Ei-saavutettava sisältö

Lainsäädännön ulkopuolella

Sivusto sisältää ennen 23.9.2018 julkaistuja PDF-tiedostoja, jotka eivät kaikilta osin ole saavutettavia.

Kohtuuton rasite

Sivusto sisältää alalla yleisesti käytettyjä taloudellisen tiedon visualisointeja ja infografiikoita, näille ei ole saatavilla täysin korvaavia tekstivastineita. Asiakkaiden, jotka eivät voi visuaalisen esitystavan takia hyödyntää näitä tietoja, voivat käyttää saman aineiston muita esitysmuotoja tietojen saamiseksi tai olla yhteydessä sijoittajapalveluumme puhelimitse: +358 9 4766 9701, ma-pe klo 9.30-16.30 välisenä aikana saadakseen apua tiedon tulkitsemisessa.

Asiakasinformaatio sivulla olevat Tietoa toimeksiantojen toteuttamisesta sekä vastaanottamisesta ja välittämisestä Evli -konsernissa PDF-tiedostot sisältävät kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, joka sijaitsee osoitteessa https://mta.ihsmarkit.com/ jonka esitystapaa emme pysty hallitsemaan ja joiden saavutettavuutta emme tällä hetkellä voi taata.

My Evli saavutettavuusselosteet
Show content

Tämä seloste on luotu 21.12.2020 ja päivitetty viimeksi 31.12.2020.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palveluja osoitteessa https://m2.evli.com sekä My Evli mobiilisovelluksen Android ja iOS versioita, jotka julkaistaan huhtikuuhun 2021 mennessä.

My Evli -palvelut sisältävät muun muassa seuraavat osa-alueet:

 • Nykyinen My Evli (https://m2.evli.com/m2/ alkavat verkko-osoitteet)
 • Aiempi versio My Evli -verkkopalvelusta (https://m2.evli.com/secure/ alkavat verkko-osoitteet)
 • Uuden asiakkaan rekisteröityminen ja tietojen päivitys (https://m2.evli.com/eclient/ alkavat verkko-osoitteet)
 • My Evli -mobiilisovellus Android ja iOS-alustoille.

Nimellinen saavutettavuusvaatimusten mukaisuus

Tällä hetkellä suurin osa sivustosta vastaa vaatimuksia, mutta osa sisällöstä ei ole täysin vaatimusten mukaista.

Tunnetut saavutettavuusongelmat

Sivustolla voi edelleen ilmetä ongelmia. Alla on lista tunnetuista ongelmista. Ole ystävällisesti meihin yhteydessä, mikäli havaitsen mainitsemattoman ongelman.
Mikäli tarvitset apua jonkin saavutettavuusongelman vuoksi, ota yhteyttä sijoittajapalveluumme puhelimitse: +358 9 4766 9701, ma-pe klo 9.30-16.30 välisenä aikana.

Nykyinen My Evli

Nykyisen My Evli -palvelun saavutettavuus arvioitiin loppuvuodesta 2020. Työskentelemme tällä hetkellä korjataksemme saavutettavuusongelmia, jotka liittyvät seuraaviin teemoihin:

 • Navigointi näppäimistöllä 
  Palvelu ei ole kaikilta osin käytettävä pelkän näppäimistön avulla.
 • Tuki ruudunlukijoille
  Ongelmat johtuen osaksi puuttuvista vaihtoehtoisista kuvauksista, joita ruudunlukijat käyttävät visuaalisesti esitettyjen informaatioiden kuvaamiseksi.
 • Tekstin ja ikonien vaikea havaittavuus
  Käyttäjät saattavat kärsiä tekstin ja ikonien vaikeasta luettavuudesta, sillä kontrasti käytettyjen värien välillä on heikko.

Uuden asiakkaan rekisteröityminen ja tietojen päivitys

Asiakastietojen lisäys tai muuttaminen ei ole saavutettava toimin. Tämä toiminnallisuus uudistetaan vuoden 2021 aikana ja teemme siitä samalla saavutettavan.

Aiempi versio My Evli -verkkopalvelusta

Aiempi versio My Evli -verkkopalvelusta ei ole täysin saavutettava. Siihen kuuluvat toiminnallisuudet uudistetaan vuonna 2021 saavutettavassa muodossa nykyisen My Evli -verkkopalvelun yhteyteen.