Rehellisyydestä ei Evlissä tingitä

pukka-juhamatti-ura-evlissa

Juhamatti Pukka, Korkosijoitusjohtaja

Aloitin Evlin ensimmäisessä Trainee-ohjelmassa vuonna 2008. Pääsin ohjelmaan jo opiskelujeni loppuvaiheessa Helsingin kauppakorkeakoulusta, jossa opiskelin rahoitusta.

Mitä Evlin Trainee-ohjelmassa oppii?

Trainee-ohjelma kesti 16 viikkoa. Ohjelman aikana kiersin monissa Evlin toiminnoissa: varainhoidossa, osakevälityksessä, markkinatakauksessa, treasuryssa ja osaketutkimuksessa. Trainee-ohjelmasta saa hyvän kuvan Evlin eri toiminnoista ja oppii monipuolisesti rahoitusalan tehtävistä.

Miltä työnkuvasi näyttää nykyään?

Nykyisin toimin korkotiimin korkosijoitusjohtajana ja hoidan yrityslainarahastoja ja -salkkuja. Tämä tarkoittaa, että sijoitan yrityslainoihin eli käytännössä rahoitamme yritysten liiketoimintaa. Tehtävääni ei paljon perehdytty kauppakorkeakoulussa. Opetus siellä keskittyi lähinnä osakkeiden analysointiin. Kollegani ovat olleet parhaita opettajia yrityskorkopuolelle.

Millaisia vahvuuksia työssäsi tarvitaan?

Hyvä analysointi- ja paineensietokyky ovat elinehtoja työssäni. Myös pitkäjänteisyys on tärkeää, sillä monet sijoitukset tehdään 5–10 vuoden sijoitushorisontilla.

Turha hermoilu ja tappioiden liika miettiminen eivät sovi tähän työhön, mutta virheistä luonnollisesti on opittava. Suurimmat tappiot tehdään kriisitilanteissa, joten kylmähermoisuus ja konservatiivinen lähestymistapa riskiin hyvinä aikoina ovat valttia.

Evlin yrityskulttuuriin kuuluu, että vastuuta annetaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Näyttöjen myötä olen saanut uusia haasteita. Evlissä on mainioita ja osaavia kollegoita, joilta oppii paljon ja he ovat myös valmiita auttamaan. Jatkuva oppiminen on työssä perustana. Työssäni pitää olla aito kiinnostus yhtiöihin. Tällä hetkellä minun on tunnettava noin 100 yhtiötä.

Ympäröivä maailma muuttuu koko ajan, mikä tekee työstäni mielenkiintoisen.

Miten Evlin arvot näkyvät työssäsi?

Evlin arvot ovat kiinteästi mukana työssäni joka päivä. Ne eivät ole pelkkää sanahelinää. Arvoista rehellisyyden haluan nostaa erityisesti esiin. Evlissä mietitään aidosti ja rehellisesti, mikä on asiakkaalle parasta pitkällä tähtäimellä. Tästä ei tingitä.

Juhamatti Pukan ura Evlissä

  • 2008 trainee
  • 2009–2010 juniorisalkunhoitaja / salkunhoito
  • 2010–2011 korko- ja valuutta dealer / treasury
  • 2011–2019 salkunhoitaja / salkunhoito
  • 2019- korkosijoitusjohtaja / salkunhoito