EAB Private Equity sijoittaa voimakkaasti kasvavaan teknologiayhtiö Proventiaan

EAB Private Equity on tehnyt merkittävän sijoituksen Proventiaan. Sijoituksen myötä EAB Private Equity tulee Proventian kumppaniksi noin 20 prosentin omistusosuudella yhtiön pääomistaja Head Investin rinnalle.

Oulussa pääkonttoriaan pitävällä Proventialla on vahvaa patentoitua teknologiaosaamista työkoneiden päästöjen hallinnasta ja sähköautojen testausratkaisuista. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia akku-, ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden toimijoita. Proventian innovatiiviset ratkaisut auttavat sen asiakkaita kehittämään ympäristöä ja ihmisten terveyttä säästäviä tuotteita parantamalla energiatehokkuutta ja vähentämällä haitallisia päästöjä. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 40 miljoonaa euroa ja käyttökate yli 5 miljoonaa euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että ensimmäiseksi sijoituskohteeksemme valikoitui juuri Proventia. Poikkeuksellisen vahvat megatrendit tukevat yhtiön nykyistä liiketoimintaa ja tarjoavat uusia mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia. Aktiivisena omistajana tulemme tukemaan johtoa yhtiön kasvutarinan seuraavassa vaiheessa ja liiketoiminnan jatkokehittämisessä”, sanoo EAB Private Equityn osakas Kalle Kekkonen.

”Viime vuosien aikana Proventia on kasvanut keskimäärin yli 30 prosentin vuosivauhtia. Elite Alfred Bergin mukaantulo mahdollistaa maantieteellisen laajentumisemme ja tekee meistä entistä vahvemman kumppanin globaalisti toimiville asiakkaillemme. Ottaen huomioon Elite Alfred Bergin voimakkaan panostuksen kestävään kehitykseen, saamme lisävahvistusta myös strategiamme mukaiseen vastuullisuustyöhön”, toteaa Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.

“Yksi Head Investin perusperiaatteista on luoda parempaa tulevaisuutta uusilla, rohkeilla ratkaisuilla. Proventiassa olemme olleet mukana yhtiön alusta lähtien. Toivotamme Elite Alfred Bergin lämpimästi tervetulleeksi kumppaniksemme Proventiaan. Yhteisenä tavoitteenamme on omistaja-arvon kasvattaminen vastuullisesti”, kertoo Head Investin toimitusjohtaja Lauri Antila.

 

 Lisätietoja:

Kalle Kekkonen, Managing partner, EAB Private Equity Oy, p. +358 50 304 5861, kalle.kekkonen@evli.com