Merkintä ja lunastus

Merkintä

  1. My Evlissä. Avaa digitaalisesti pankki- ja rahastopalvelu ja tee rahastomerkintä My Evli -verkkopalvelussa. Merkintä näkyy My Evlin salkussa 1-4 pankkipäivän sisällä. Merkinnän voi tehdä myös tulevalle arvopäivälle (korkeintaan 1 vuosi eteenpäin)
  2. Olemalla yhteydessä Sijoittajapalveluun, p. (0)9 4766 9701 (arkisin 9.30-16.30). Tee toimeksianto Sijoittajapalveluun ja maksa merkintä omalla henkilökohtaisella maksuviitteelläsi
  3. Oman yhteyshenkilön kautta. Yhteisöasiakkaat voivat olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöön maksuohjeita varten. Merkintä maksetaan omalla maksuviitteellä Evli Pankin tilille.

Ohje rahansiirtoon

Lunastus ja siirto

  1. My Evlissä. Lunastuksen voi tehdä My Evlissä (vain rahastojen B-osuudet).
  2. Sijoittajapalvelussa, p. (0)9 4766 9701 (arkisin 9.30-16.30).
  3. Oman yhteyshenkilön kautta.

Rahasto-osuuksia voi lunastaa, osittain tai kokonaan, jokaisena pankkipäivänä. Lunastus toteutetaan toimeksiantopäivän vahvistetulla osuuden arvolla (kauppapäivä), kun jätät toimeksiannon ennen kello 14.00 Suomen aikaa (poikkeuksena Evli GEM, Evli Japani, Evli Maailma ja Evli Maailma X). Kello 14.00 jälkeen jätetyt toimeksiannot toteutetaan seuraavan kauppapäivän vahvistetulla osuuden arvolla. Mikäli rahasto-osuuksista on annettu kirjallinen osuustodistus ennen 15.6.2020, toimita se toimeksiannon yhteydessä Sijoittajapalveluun.

Lunastus maksetaan valintasi mukaan Evlin pankkitilillesi tai muuhun pankkiin. Varat ovat yleensä käytettävissä kahden pankkipäivän kuluttua kauppapäivästä poikkeuksena lyhyen koron rahasto Evli Likvidi, jossa varat ovat käytettävissä yleensä kauppapäivää seuraavana pankkipäivänä. 

Siirrot Evlin rahastosta toiseen toteutetaan kuten lunastus ja merkintä.

Rahastosäästäminen min. 50 eur/kk

Avaa digitaalisesti pankki- ja rahastopalvelu ja tee säästösuunnitelma My Evlissä. Sijoitussumma veloitetaan automaattisesti Evlin pankkitililtäsi eräpäivänä.

Rahastosäästäminen onnistuu seuraaviin rahastoihin

Yrityslaina- ja korkorahastot

Globaalit osakkeet

Pohjoismaiset osakkeet

Faktorirahastot

Kehittyvät markkinat

Varainhoitorahastot

Evlin rahastojen kaupankäyntiaikataulu

Kaupankäynti rahasto-osuuksilla ei ole mahdollista, jos rahaston pääasiallinen markkinapaikka tai markkinapaikat on suljettu paikallisten pyhä- tai pankkivapaapäivien takia. Toimeksiantojen toteutus siirretään tällaisina päivinä seuraavalle kauppapäivälle. Alla olevasta kalenterista näet tiedossa olevat kaupankäynnin keskeytyspäivät. Myös äkilliset, ennakoimattomat tilanteet voivat aiheuttaa väliaikaisia keskeytyksiä yhden tai useamman rahaston toimeksiantojen käsittelyssä.

Evlin rahastojen kaupankäyntikalenteri 2021