Erinomaisuus syntyy erilaisuudesta

thomas-tanja-ura-evlissa

Tanja Thomas, Head of Middle Office

Viihdyn Evlissä erinomaisesti. Nyt jo yli 16 vuoden ajan olen saanut olla osana Evlin kasvua ja menestystarinaa. Olen hyvin ylpeä siitä, mitä saamme Evlissä aikaan.

Rahoitusala oli minulle alusta alkaen päivänselvä valinta jo opiskeluaikanani. Työskentelin rahoitusalalla opintojeni ohessa ja minulla oli onni päästä töihin Evliin heti valmistuttuani.

Miltä työurasi Evlissä on näyttänyt?

Olin alkuun puolitoista vuotta asiantuntijana rahastojen tukitoiminnoissa, minkä jälkeen siirryin Back Office -tiimin esimieheksi. Vastuuta tuli lisää nopeasti, ja pian vastasin kaikista varainhoidon Back Office -toiminnoista. Esimiestyö asiantuntijaorganisaatiossa ei ollut alkuun helppoa. Onneksi Evlissä on opettava ympäristö ja täällä löytyy aina apua tarpeen tullen. Lisäksi oma roolini ja osaamiseni on matkan varrella kasvanut asiantuntijasta esimieheksi.

Nyt johdettavani on Middle Office -yksikkö, joka palvelee koko konsernia. Minulla on mahtava tiimi vahvoja asiantuntijoita, data-analyytikoita ja laatupäälliköitä. Päivittäinen ilonlähteeni on, kun näen tiimiläisten menestyvän työssään. Silloin tiedän itsekin onnistuneeni.

Mikä on parasta työssäsi?

Vuosien varrella olen päässyt luomaan ja toteuttamaan ratkaisuja lukuisten tuotteiden ja palveluiden mahdollistamiseksi. Hetkeäkään en ole tuntenut pitkästyväni. Jokaiseen vuoteen on mahtunut kasapäin arvokkaita oppimiskokemuksia.

Mikä on tärkeää johtotehtävissä?

Erinomaisuus syntyy erilaisuudesta. Siksi pidän tärkeänä, että jokaisella on mahdollisuus tulla kuulluksi innostavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Erilaisista lähestymistavoista ongelmien ratkaisuun ja yhdessä tekemällä muodostuu aina yksilösuoritusta parempi lopputulos. Tiimityö saa aina etusijan yksilötyöltä etenkin mitä tahansa muutosta suunniteltaessa ja tehtäessä.

Miksi Evli?

Evlin yrittäjähenkisyys kiehtoi minua alusta alkaen. Tietynlainen kaavattomuus ja vapaus ideoida, toteuttaa ja aikaansaada muutosta oli valtavan innostavaa. Koen näin edelleen. Evlissä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Toimenkuvat ovat Evlissä selvästi laajempia kuin suurissa organisaatioissa. Tämä tuo näköalan koko liiketoimintaan ja samalla oman työn merkitys kokonaisuudessa välittyy paremmin. Isomman kuvan hahmottaminen vie myös ajattelua eteenpäin ja antaa mahdollisuuden oppia uutta.

Yrittäjähenkisyys, hyvät suhteet, jatkuva oppiminen ja rehellisyys ovat minusta hyviä arvoja, ja ne selkeästi toteutuvat myös arjen työssä. Esimerkiksi hyviä suhteita vaalitaan sekä sisäisesti työkavereiden kesken että ulkoisesti mm. asiakassuhteissa. Lisäksi pyrimme erityisesti laadun ja tehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Tämä mahdollistaa Evlin tarjoaman ainutlaatuisen asiakaskokemuksen.

Tanja Thomaksen ura Evlissä

  • 2002-2004 asiantuntija rahastojen tukitoiminnossa / Back Office
  • 2004–2017 Head of Wealth Management back office / Back Office
  • 2017–  Head of Middle Office / Back Office