Työntekijöiden itsensä kehittämistä ja oppimista tuetaan erittäin paljon

Anna-Liisa Rissanen

Anna-Liisa Rissanen, Analyytikko, instituutiovarainhoito

Olen Anna-Liisa Rissanen, analyytikko instituutiovarainhoidossa. Siirryin keväällä osaketutkimuksesta salkunhoidon puolelle, jossa tällä hetkellä keskityn suoriin osakesijoituksiin sekä vastuulliseen sijoittamiseen ja vastuullisuusprosessien kehittämiseen.

Evlin yksi arvoista on jatkuva oppiminen, miten se näkyy työssäsi?

Työpäivissäni korostuu itseohjautuvuus. Opittavat asiat eivät lopu kesken ja ala kehittyy koko ajan, jonka takia pitää pysyä ajan hermoilla. Olen myös mukana eri kehitysprojekteissa, jotka jo itsessään ovat oppimatka. Tiimissäni on erittäin laajaa ja monipuolista osaamista ja ajatusten vaihto ja näkökulmien pallottelu tiimin kesken on tärkeässä roolissa tietotaidon jakamisen kannalta. Myös eri tiimien välinen yhteistyö laajentaa osaamista.

Tuetaanko Evlissä itsensä kehittämistä ja oppimista? Miten?

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi olen viihtynyt Evlillä niin hyvin, on se, että työntekijöiden itsensä kehittämistä ja oppimista tuetaan erittäin paljon. Kun tulin Evlille osakeanalyytikoksi sain heti mentorin itselleni. Hän onkin ollut iso tuki ja erittäin merkittävä henkilö oman urani kehityksessä. Tämän jälkeen Evlillä alkoi laajempi mentorointiohjelma, jossa olen ollut mukana. Evlin matala hierarkia on mahdollistanut sen, että vastuuta on saanut heti alusta asti paljon, mikä osoittaa, että työntekijöihin luotetaan. Evlillä tuetaan sisäistä urakehitystä ja itsekin olen päässyt kehittämään itseäni monessa eri roolissa ja luomaan itseni näköisen uran.

Millaisia vahvuuksia työssäsi tarvitaan?

Työni on erittäin monipuolista ja vaatii paljon. Se on yhdistelmä teoriaa sekä käytännönläheistä työtä. Osakepuolella eri liiketoimintojen ymmärtäminen ja osakevalintaan liittyvät kysymykset ovat isossa osassa, ja taustani osakeanalyytikkona onkin ollut loistava ponnahduslauta nykyiseen tehtävään. Samaan aikaan pitää myös osata tulkita markkinaa ja makrotaloudellisia tekijöitä laajemmin, unohtamatta ESG-teemaa ja sen mukana tulevia mahdollisuuksia ja haasteita. Työ on dynaamista ja omaa mielipidettä pitää kyetä muuttamaan tarpeen tullen. Vaikka roolissani korostuu analyyttisyys, niin teemme kuitenkin tätä työtä asiakkaat edellä, joten asiakaslähtöisyys ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat erittäin tärkeitä.

Mikä on parasta työssäsi?

Tiedän, että tämä on klisee, mutta parasta työssäni ovat ehdottomasti ihmiset! Nautin siitä, kun saan tehdä töitä ihmisten parissa, olivat he sitten asiakkaita, kollegoita tai muita sidosryhmiä. Tämän lisäksi arvostan työssäni sen merkityksellisyyttä ja monipuolisuutta sekä sitä, että jokainen päivä on erilainen.

Anna-Liisa Rissasen ura Evlissä

  • 2018- Evli Trainee
  • 2019-2021 - Osakeanalyytikko, Evli Research Partners
  • 2021 -> Analyytikko, instituutiovarainhoito