Evli on ollut paras työpaikkani

Rantala Maritta banneri

Maritta Rantala, sijoitusneuvoja (eläkkeellä 2021 lähtien)

Olen Maritta Rantala, ja olen toiminut sijoitusneuvojana Evlin Sijoittajapalvelussa yli 10 vuotta. Sijoittajapalvelu on Evlissä yksi varainhoidon neljästä tiimistä. Siirryin työelämään 80- luvulla ja pitkän urani jälkeen siirryin eläkkeelle keväällä 2021.

Miten päädyit Evlille? 

Aloitin työni Evlissä marraskuussa 2009 ja hetkeä aiemmin syksyllä Evli Pankki oli ostanut Carnegie Varainhoito Suomi Oy:n toiminnot. Carnegiella aloitin 2002 ja tämä oli ensimmäinen työpaikkani pankkimaailmassa. Silloin 2009 meitä oli toistakymmentä työntekijää, jotka yrityskaupan yhteydessä siirryimme Evliin.

Mikä sai sinut jäämään?

Vastaanotto Evlissä oli kohdallani niin lämmin ja kannustava, että muistan sen vieläkin kuin eilisen päivän. Tähän tyytyväisyyteeni vaikutti suuresti sekin, että ensimmäinen esimieheni Jukka Kurki haastatellessaan minua uuteen taloon huomasi heti, mikä olisi minun kohdalla paras paikka Evlin organisaatiossa.

Asiakaspalvelu on ollut aina minun juttuni. Varsinaista urakehitystä minulla ei ole ollut, sillä sijoittajapalvelu on ollut alusta asti minun paikkani. Jokainen asiakaskontakti, puhelussa, meilissä tai tavatessa on ollut oma ainutkertainen kokemuksensa.

Vuosittain ovat vaihtelua myös tuoneet nuoret kauppatieteilijät, joille sijoittajapalvelu on ollut ensimmäinen työpaikka Evlissä , josta he ovat siirtyneet sitten ajan saatossa yksityispankkiireiksi varainhoitotiimiin, kuten Jonathan Johansson kertoo omassa kertomuksessaan.

Haluaisitko kertoa jonkun hauskan, mieleenpainuneen tapauksen?

Vuosien varrella on tietysti sattunut vaikka minkälaisia mukavia tapahtumia asiakkaiden kanssa. Yksi tapaus, joka tulee ensimmäisenä mieleeni, koski erästä nuorta naista, joka  soitti kertoakseen, että hän oli unohtanut  ilmoittaa meille sukunimen vaihtumisesta naimisiinmenon johdosta. Hän kysyi, että voidaanko se vaihtaa tässä ja nyt. No ihan niin kätevästi se ei mene, vaan pyysin häntä toimittamaan virkatodistuksen ja liitteeksi ajokortti- tai passikopion.
Meni hetki ja sain häneltä kirjeen, jossa oli tuore hääkuva heistä!

Lisäksi parhainta palautetta on, kun asiakkaat hihkaisevat jopa viikoittain, että ihanaa, siellä on ihminen vastaamassa puheluuni tai meiliini.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää tulevaisuuden evliläisille?

Voin vain lämpimästi suositella Evliä työpaikkana ja kannustan tutustumaan mm. erinomaisiin Trainee-ohjelmiin, joiden kautta moni on saanut jatkaa Evlissä. Evlin erityisen hyvästä yhteishengestä puhutaan paljon ja se todellakin pitää paikkansa!

 

Evli kiittää Marittaa yhteisistä vuosista ja toivottaa onnellisia eläkevuosia!